Hladna salata od piletine i tjestenine



Sastojci

  • 500 g pilećih prsa
  • 200 g tjestenine (penne)
  • 150 g sira gouda
  • 150 g cikorija salate
  • 100 g grožđica
  • 150 ml jogurta
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 1 žličica bosiljka
  • 1 žličica vlasca
  • 1 žličica majčine dušice
  • 1 prstohvat ljute mljevene paprike
  • balzamički ocat
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Opis:

Ovo lagano i osvježavajuće jelo idealno je za vruće dane - dat će vam mnogo energije, a neće vam opteretiti želudac. Tajna sjajnog okusa je u umaku: predivnoj aromi vlasca, bosiljka, majčine dušice i maslinovog ulja.

Priprema:

Tjesteninu kuhamo oko 8 minuta (al dente) u posoljenom vodi te je ocijedimo i isperemo u hladnoj vodi. Pileća prsica očistimo od kostiju, začinimo solju i paprom, prepečemo na maslinovom ulju, izvadimo te nasjeckamo na kockice. Goudu također narežemo na kockice. U zdjeli lagano promiješamo piletinu s ohlađenom tjesteninom, sirom, salatom i grožđicama. Jogurt razmutimo sa vrhnjem i žličicom šećera te dodamo acceto balsamico i ostale začine. Salatu začinimo jogurt umakom i poklopljeno pustimo 45 minuta da se sastojci prožmu. Serviramo na tanjuru, a po vrhu dekoriramo vrhovima cikorije i ljutom crvenom paprikom.